Konspirasi musuh terbongkar !!!

           Sepanjang perjuangan rakyat Patani penuh dengan kepedihan dan pancaroba.Polemik Thai-Patani yang telah memuncak semenjak pembunuhan beramai-ramai umat islam oleh penjajah thai di masjid kerisik dan di balai polis tabal telah meningkat dari hari ke-hari.Setiap hari umat islam dibunuh secara kejam di kampung-kampung,walaupun dimasa yang sama pemimpin-pemimpin mereka di Bangkok menyeru dan mengajak pejuang berdamai.Sikap dua muka mereka ini alhamdulillah disedari oleh rakyat di kampung.Walau pun mereka juga mengalami kekalahan besar di segenap medan, baik tempur atau pun politik antarabangsa tetapi pihak tentera sentiasa mendakwa mereka dalam kemenangan.Ini kerana segala kekejaman dan penyembelihan orang-orang kampung yang mereka lakukan di letak diatas tanggungjawab pejuang.Kuncu-kuncu dan penjilat-penjilat mereka dari kalangan orang melayu juga turut mengiakan tohmahan ini.

           Salain mendapat sokongan dari pengkhianat didalam negara, mereka juga berjaya memujuk dan merasuahkan anak-anak muda melayu yang sedang berada diluar negara yang sangat besar cita-cita mereka.

          Baru-baru ini mereka mencipta berita palsu yang mengatakan pemimpin PULO telah mengajak pihak penjajah thai untuk berdamai dan meninggalkan peperangan.Ini adalah perangkap pihak penjajah untuk menimbulkan perbalahan sesama pejuang.Rancangan mereka akan gagal kerana selain beberapa kerat anak-anak muda yang sentiasa berjumpa dengan mereka di Geneva dan beberapa bandar di-eropah kesemua kumpulan pejuang telah bersepakat bahawa masa untuk berdamai dengan pihak musuh masih belum tiba.Perjuangan akan tetap diteruskan walau apa halangan yang sedang dihadapi.

         Rakyat patani sekarang benar-benar menerajui perjuangan ini.Jika ada mana-mana pemimpin yang sudah letih atau bosan dengan perjuangan maka mereka akan ditinggal oleh rakyat.

               Satu perkara lagi yang menyebabkan pihak tentera begitu yakin mereka boleh menang dalam perjuangan ini ialah kerana mereka telah berjaya mengugut/memujuk seramai 30 orang ulama-ulama yang berpengaruh untuk dijadikan ‘orang bersih.’ Mereka telah berjaya menubuhkan satu kumpulan ulama yang dalam bahasa Thai di panggil ‘Sam sib aarahan’ atau tiga puluh wali-wali yang mendapat hidayah.Pihak penjajah telah membuat perjumpaan dengan mereka-mereka ini setiap bulan selama beberapa hari di hotel atau tempat-tempat tertentu.Perjumpaan itu bertujuan memujuk ulama-ulama ini supaya memujuk rakyat menerima perdamaian.Mereka berjanji akan memberi apa sahaja kehendak rakyat melainkan kemerdekaan. Mereka juga telah merasuahkan pelbagai kemewahan kapada ulama-ulama tersebut.Ulama-ulama ini terdiri dari orang-orang yang dihormati oleh masyarakat dan mereka terkenal sebagai orang-orang yang tak pernah bekerjasama dengan penjajah thai.

            Beberapa tahun yang lalu ASEAN iaitu badan kerjasama serantau telah mendesak semua negara ahli supaya menyelesaikan masaalah dalaman masing-masing sebelum tahun 2010.ASEAN berhasrat melaksanakan perjanjian AFTA sepenuhnya bermula tahun tersebut.Oleh itu negara-negara yang mempunyai masaalah dalaman saperti Thailand,Filipina,Indonesia dan Myammar diberi amaran supaya menyegerakan penyelesaian masing-masing.

            Thailand,Filipina dan Indonesia telah meminta pertolongan Malaysia untuk menyelesaikan masaalah masing-masing.Thailand dan Malaysia telah bersetuju menubuh satu badan dinegara masing-masing dengan Malaysia menamakan ‘Task Force 2010’ dan Thai ‘Task Force 916’.Matlamat utama TaskForce 2010 ialah memujuk atau mendesak pejuang-pejuang yang berada diMalaysia dan beberapa tempat lain supaya bekerjasama dengan pihaknya untuk mendamaikan Patani. Mereka telah berjumpa denga beberapa pemimpin rakyat Patani serta berjanji dengan bermacam-macam bantuan!!!!!

                  Pihak penjajah thai pula telah melancarkan teknik yang lebih berbahaya.Mereka telah meluluskan untuk menambahkan bilangan rakyat keturunan thai dibumi Patani sabanyak sejuta orang.Untuk tujuan ini mereka akan menghantarkan sabanyak 100000 tentera ka bumi Patani sebelum 2010.Satakat ini mereka telah berjaya menghantar sebanyak 70000 tentera bersama isteri dan anak-anak.Bagi mereka yang tidak mempunyai isteri diberi galakan berupa hadiah yang lumayan supaya mereka ini berkahwin dengan wanita-wanita tempatan.Mereka digalak supaya berpura-pura memeluk ugama islam tujuan supaya di terima baik oleh penduduk setempat.

                 Pasukan-pasukan ini yang di panggil ‘Kong pun Pattana’ telah melanggar perjanjian sempadan dengan Malaysia tanpa disedari (atau munkin disedari).Dalam perjanjian sempadan kedua-dua negara tidak boleh menempatkan tentera diperbatasan dijarak yang di tetapkan tanpa memaklumkan pada negara sahabat.Tapi mereka secara licit telah mengubah nama tentera ini kapada ‘Tahan Pattana’ atau pasukan pembangunan luar bandar.Kesemua tentera-tentera ini telah diubah alamat kad pengenalan mereka dengan menukar alamat sebagai penduduk tetap wilayah-wilayah Patani !!!!! 

                Rancangan mereka apabila tiba tahun 2010 bila didesak oleh pihak ASEAN mereka akan mencadangkan pungutan suara bagi wilayah Patani bagi menentukan samaada rakyat ingin bersama dengan Thai atau berpisah dari nya.Dengan strateji pemindahan penduduk ini mereka dijangka berjaya menggandakan kapada sejuta bangsa Thai dibumi Patani!!!

             Kita bimbang perancangan ini tidak hanya melibatkan pihak penjajah Thai sahaja tapi merupakan kesepakatan bersama.Jika ini berlaku maka sekali lagi bangsa melayu Patani di permainkan oleh kuasa-kuasa besar dan kuncu-kuncu mereka.  

Allahumma solli ala muhammad wa aali muhammad  

‘Ya allah perhatilah kami yang dhaif ini.Perhatikan tindak tanduk kami supaya tidak menyeleweng dari garisan mu. Ya allah berilah petunjuk kapada seluruh umat Islam Patani supaya menjunjung ugamamu menentang penjajah kafir.Porak perandakanlah segala perancangan mereka.Jahanamkan segala kesepakatan mereka untuk menghancurkan kami. Kucar kacirkan barisan mereka ketika pejuang-pejuang kami menyerang mereka. Sesungguhnya tidak ada lain yang kami rindu melainkan kemanisan syahid dan kemenangan hakiki!

Sollallahu alaihi wa alihi wasallam.         

                 

          

40 Responses to Konspirasi musuh terbongkar !!!

 1. danial says:

  salam perjuangan akh.moga terus thabat.sabar dalam perjuangan.membebaskan bumi wali allah drpd cengkaman boneka zionist.insyallah.kami akan sentiasa mendoakan kemaslahatan dan keselamatan penduduk patani.moga allah bersama kammu

 2. imbalo says:

  salam dari Batam
  semoga yang diinginkan cepat tercapai Insyaallah

 3. abu jundan says:

  SURAT TERBUKA KEPADA ULAMA SERUMPUN MELAYU

  Bismilla-hir rohma-nir rohi-m

  SURAT TERBUKA

  Taushiyah Khusus

  kepada Fadlilatul Ulama

  Serumpun Melayu

  Mengawali pernyataan ini, kami hanya bisa mengungkapkan bahwa tiada kata yang indah dapat saya tuliskan di sini melainkan hanya permohonan kepada Allah semoga ridla Allah berlimpah kepada para Fadlilatul Ulama, mengingat bahwa hanya kepada para Ulama maka Allah telah mengkhususkan melalui firman-Nya dalam Surah Fathir, 35 : 28, yaitu :

  “Dan dari antara manusia dan binatang yang melata dan binatang ternak berbeda-beda warnanya. Seperti demikian itulah, adapun sebenarnya yang takut kepada Allah dari kalangan hamba-hambaNya adalah Al Ulama. Sesungguhnya Allah itu Yang Perkasa Yang Pengampun”

  Dengan berpangkal dari firman Allah masalah keberadaan Al Ulama, betapa Allah memberikan suatu julukan khusus terhadap hamba-hamba-Nya yang mau mentadabburi Al Quran untuk menepati perintah-Nya sebagaimana dituangkan-Nya melalui firman penting, baik yang secara langsung ( QS An Nisa, 4 : 82 ; QS Muhammad, 47 : 31 ) dan ataupun secara tidak langsung ( QS Az Zumar, 39 : 18 ). Tatkala ada yang menanyakan kepada Rasulullah saw tentang; Apa itu Al Ulama? Rasulullah saw menjawab dengan halus tetapi tegas, yaitu bahwa Ulama itu adalah hamba Allah yang dari hal ilmu dalam amaliyah mempunyai titik temu secara jelas.

  Fadlilatul Ulama,

  Bila memandang kembali kepada sejarah para Utusan Allah, dari semenjak Nuh as sampai Muhammad saw, dalam melaksanakan perintah untuk menegakkan Kebenaran Tauhid yaitu Tathbiqusy Syariah penuh keharusan. Perjalanan mereka tidak luput dari berbagai pertolongan yang Allah telah berikan kepada mereka dan janji kemenangan dalam menghadapi berbagai kendala dan rintangan yang dilakukan oleh kaum Kafirin. Secara nyata bahwa inilah yang disebut cobaan dan ujian untuk dijadikan sebagai ukuran ketegaran iman bagi para Muttabiur Rasul, Sebagaimana difirmankan-Nya di dalam Al Quran surah Muhammad, 47 : 31 :

  “Dan ( ketahuilah ) demi sesungguhnya kami akan senantiasa menguji kamu sekalian sehingga kami mengetahui golongan orang-orang yang bekerja keras dari antara kamu dan mereka shabar.Dan Kami akan menguji berita ( kebenaran ) kamu sekalian.”

  Petunjuk firman tersebut, menuntut para Ulama untuk membangun Tandlim yang mendunia dan dilandasi dengan tansiq ( hubungan hati ) sehingga terwujudnya Ahlul Halli Wal `Aqdi yang siap untuk menerima amanah dari Allah dalam rangka menjemput penegakan Hukum Islam atas ummat manusia di seluruh dunia dengan izin Allah, sebagaimana difirmankan dalam surah Al Hasyr, 59 : 2, yaitu

  “Dia-lah yang mengeluarkan orang-orang yang kafir dari Ahli Kitab dari negeri-negeri mereka pada awal al hasyr ( saat mereka berhimpun untuk memerangi Islam ). Tiadalah kamu sekalian mengira bahwa mereka akan keluar, dan mereka pun juga mengira bahwa benteng-benteng mereka akan dapat menahan mereka ( untuk melindungi ) dari ( rencana ) Allah. Maka Allah datangkan kepada mereka rasa ketakutan dan kecemasan. Mereka akan merobohkan rumah-rumah mereka dengan tangan-tangan mereka sendiri dan tangan-tangan orang-orang mukminin. Maka ambillah sebagai i’tibar wahai orang-orang yang mempunyai pandangan.”

  Subhanallah! betapa jelasnya petunjuk tersebut untuk dapat dipahami oleh para Ulama. Memang sebenarnya pada masa sekarang ini kaum kafir dunia barat sedang berupaya keras untuk menyatukan kekuatan mereka ( QS Al Anfal, 8 : 73 ), sehingga mereka memandang terhadap ummat Muslim sebagai ancaman terbesar bagi dunia barat. Apabila hal ini tidak diwaspadai oleh para Ulama, betapa dahsyatnya fitnah dan kerusakan akan melanda ummat Muslimin dan dunia Islam.

  Apabila direnungkan secara seksama, maka siapakah lagi yang akan berupaya menjelaskan kerinduan daripada beban harapan sejarah ini kalau bukan para Ulama sebagai pemegang atau pembawa amanah para Rasul.

  Maka melalui tulisan terbuka ini menyampaikan taushiyah dan tadzkirah khusus kepada para hamba Allah yang faqir fadlilatul Ulama , mengingat antara lain :

  1. Kondisi ummat Muslim sedang diliputi ketidakmampuan dalam menjelaskan dirinya secara efektif. Pada sisi lain, media barat dengan isu-isunya yang tajam terhadap dunia Islam dapat menimbulkan simpati instinktif, sehingga di berbagai negara di dunia ini telah berhasil dibuat seolah-olah ada permasalahan dengan Muslim.

  2. Kondisi negara-negara Muslim pada umumnya telah mengedepankan politik dan melupakan terhadap siyasah.Bahkan mereka telah kejangkitan penyakit euporia bidang politik secara spektakuler, sehingga kebanyakan mereka telah melupakan moral Islam. Maka akhirnya ” Ummat Islam telah menjadi karikatur sebuah peradaban.”

  3. Kenyataan yang dapat dirasakan sekarang adalah penyebarluasan ketidaksopanan yang provokatif, berbagai penonjolan sensualitas, pesona gemerlap yang memunculkan pemujaan materialisme, dan kehampaan serta diikuti dengan kejahatan mafia secara merajalela.

  4. Ketidakmampuan ummat Islam dalam memahami sifat dan tujuan dari berbagai isu yang dipancarkan memalui berbagai media barat berakibat terjadi berbagai perpecahan dalam kalangan ummat Islam sendiri. Ini terjadi hanya karena mendengar suara dari elite politik dan suara di antara sarjana yang berwawasan sempit.

  Mengingat hal-hal sebagaimana tersebut di atas, maka tiada lain yang menjadi dambaan ummat adalah para Ulama Intelektual dan Intelektual Ulama. Allah telah menuntunkan melalui firman-firman-Nya dalam Al Quran bahwa para Ulama dituntut untuk menjadi pelopor dalam membangun dunia ini secara Islami dengan baik dan benar, dengan tanpa mengabaikan rasa kecintaan kita kepada kaum manusia secara keseluruhan demi menjemput Hari Kemenangan yang dijanjikan Allah SWT.

  Langkah tanggung jawab telah kita awali dan lalui bersama, yaitu melaksanakan “Mudzakarah Ulama se-Sumatera”. Alhamdulillah telah dipandu Allah memperoleh hasil rumusan yang Insya Allah cukup membuka pintu berpikir bagi ummat Islam, sehingga ummat Islam akan menyandarkan tanggung jawab Ad Di-n ini kepada para Ulamanya. Oleh karena itu hasil Mudzakarah Ulama se-Sumatera tersebut sangat penting untuk ditindaklanjuti dengan program “Mudzakarah Ulama Serumpun Melayu”. Dari sanalah para Ulama akan menuju kebenaran Ahlul Halli Wal `Aqdi dalam suatu Tandlim yang mendunia menurut syar’i setelah ditetapkan dan dilaksanakan malalui “Mudzakarah Ulama Sedunia” sebagaimana diperintahkan oleh Allah dalam Al Quran ( QS Al Baqarah, 2 : 208 ) yaitu perintah Allah untuk membangun Khilafatul Muslimin pada tiap-tiap bangsa di seluruh dunia yang dilalui siang dan malam tersebut sebagaimana telah ditetapkan dan dijanjikan Allah SWT ( QS At Taubah, 9 : 33 ; dan Al Hadits Shahih riwayat Muslim dari Syaddad dari jalan Tsauban bin Aus).

  Dengan rendah hati karena Allah semata, marilah kita bersama-sama melanjutkan langkah untuk ber-Mudzakarah Ulama Serumpun Melayu. Karena dari sanalah, Insya Allah, ummat Muslimin akan memperoleh titik terang menjadi pengawal Di-nullah dalam jalan Allah.

  Nashrun Minallah Wa Fathun Qorib

  Wassalamu’alaikum warahmatullahi wabarakatuh

  Sumatera Selatan,
  Sekretariat Dewan Perancang-Panitia Pelaksana Mudzakarah Ulama Serumpun Melayu,
  Jalan Raya Pangkalan Balai – Palembang,
  Kelurahan Sukajadi, Kecamatan Talang Kelapa
  Kabupaten Banyu Asin, Propinsi Sumatera Selatan, Indonesia

  Telephone ( 0711 ) 432479

 4. ADENAN MATSAE says:

  bilakah akan ada seorang pemimpin melayu yang gagah untuk memperjuangkan tanah air melayu di patani..

  • p5 says:

   sudah ada..wlupun btapa hebat kelengkapan tentera kafir..tpi hanya ilmu yg haq bleh mengatasinya.tanda2 nya dah dekat

 5. Ali Eimran says:

  Pejuang diperlukan di mana2. Allah bersama dgn yg beriman. Mari berjuang wahai saudara2ku sekalian!

 6. Zul Kaf li says:

  Assalamualaikum, saudara dan saudari pejuang tanah pattani, semoga perjuangan anda mencapai kejayaan, teruskan perjuangan anda hingga ke titis darah terakhir. Saya di Malaysia menyokong penuh perjuangan anda sekalian. Saya di sini tak pernah belajar taktik perang untuk membantu perjuangan kalian semua.

  Tetapi saya di sini ada sedikit nasihat kalau-kalau berguna dalam perjuangan saudara dan saudari sekalian.

  Saya tau kekuatan dan kelengkapan persenjataan saudara sekalian tidak seimbang dengan pihak musuh islam. tetapi dengan kekuatan dan kelengkapan yang terhad ini boleh juga digunakan untuk memusnahkan pertahanan dan melemahkan musuh dengan cara menyusup masuk ketengah negara musuh tanpa disedari dan membuat kemusnahan kepada musuh.SEPERTI SERANGAN VIRIS YG KECIL KEDALAM TUBUH GAJAH YANG BESAR. AKHIRNYA GAJAH MATI KERANA SUKAR HENDAK MELAWAN.

  TAKTIK INI HANYA SESUAI UNTUK MELAwAN KUASA BESAR.KARANA KUASA KITA YANG KECIL tak seimbang rasanya untuk berlawan secara berdepan.

 7. zaheer says:

  Perhatian semua! bangsa SIAM dan bangsa Thai adalah tidak sama. Mereka berlainan bahasa dan agama. Bangsa Siam beragama Islam sedangkan bangsa Thai beragama buddha. Ini bukti dr waris Raja Maha Besar Siam Islam yg tlh lama diketepikan. Sila baca dakwaan mereka disini http://www.sejarahnagarakedah.blogspot.com

 8. sebar says:

  Allah maha adil..sejak peristiwa takbai..Thailand tak pernah aman damai,itulah balasan menginaya orng orang islam yang berpuasa

 9. BULAN MERAH says:

  SALAM PERJUANGAN BUAT SELURUH PEJUANG ISLAM DI DUNIA,

 10. BULAN MERAH says:

  salam perjuangan untuk umat islam di seluruh dunia,
  Tahniah buat warga patani akhirnya kasih sayang ALLAH telah sampai kepada anda semua.Dengan wujudnya medan baru jihad di patani menunjukan bahawa bangsa melayu telah terpilih seperti bangsa palastin untuk berjuang dan mencari shahid seperti bangsa palastin.Allah membuka ruang jihad adalah sama seperti Allah membuka PINTU syurganya untuk bangsa melayu.Allah telah memberikan satu musuh yang agak kuat bagi memberikan shahid kepada bangsa melayu terutamanya yang tinggal di patani. Ketika bangsa lain sedang Allah Uji dengan kesenangan yang melalaikan bangsa melayu patani Allah bukakan pintu syurga di patani, seperti firman Allah ” AKU MULIAKAN SESIAPA YANG AKU KEHENDAKI’ dah jelas Allah telah muliakan melayu patani.SAYA YAKIN ADA YANG RASA SUSAH DAN MALANG NASIB KERANA TINGGAL DI PATANI , KITA PERLU INGAT KESUSAHAN DI DUNIA HANYA SEMENTARA KESAKITAN ATAS DUNIA TAK AKAN KEKAL KERANA SEHABIS SAKIT KITA AKAN MATI. ADA YANG RASA MALANG MELIHAT ANAK-ANAK KESUSAHAN TIADA PENDIDIKAN , TETAPI HARUS JUGA INGAT DAN LIHAT PADA ANAK-ANAK ORANG MELAYU DI MALAYSIA DAN INDONESIA YANG TAK HIDUP SEPERTI MANUSIA KERANA KEMEWAHAN DAN KESENANGAN MEREKA, BAGI SAYA BIARLAH ANAK KITA SERBA KURANG DI DUNIA DARIPADA ANAK KITA MENAGGUNG UJIAN DUNIA SEKARANG YANG PASTI AKAN MENYEBABKAN ANAK KITA SESAT SEPERTI ANAK MELAYU DI MALAYSIA ATAU INDONESIA, BIAR MEREKA SUSAH MAKANAN JANJI SEMANGAT MEREKA KUAT. BIARLAH MEREKA MATI KERANA SEMUA AKAN MATI YANG BERBEZA MEREKA MATI KERANA BERURUSAN DENGAN MUSUH ALLAH, YANG PASTI MEREKA AKAN SENANG DI AKHIRAT. MEMANG PEDIH MELIHAT ANAK KECIL KELAPARAN TETAPI JADIKANLAH KEPEDIHAN ITU API UNTUK MEMBAKAR ASKAR SIAM. KERANA DENGAN KEPEDIHAN ITULAH AKAN MENJADIKAN KITA LEBIH KUAT UNTUK MENGHALAU PENJAJAH SIAM. DAN YANG PALING PENTING ALLAH ADA, DIA PASTI ADA RANCANGAN UNTUK ANAK KITA SEKIRANYA KITA GUGUR SHAHID. JANGAN LUPA BERDOA AGAR ALLAH MENJAUHI ANAK KITA DARI TIPU DAYA DUNIA SETELAH KITA MENEMUI SHAHID. INGAT KEJAYAAN MUTLAK IALAH MATI SHAHID MANAKALA KEJAYAAN MENGHALAU SIAM HANYALAH KEJAAAN DUNIA YANG BAYAK TIPU DAYANYA.BIAR SIAM TAHU ORANG MELAYU PATANI INI BERAGAMA ISLAM DAN ORANG ISLAM ITU AMAT BERANI KERANA MEREKA ADA ALLAH YANG BENAR KATA-KATANYA. BIAR MEREKA SEDAR SELAMA INI KITA BUKAN TAKUT CUMA BELUM SAMPAI SERUAN . ,

  • tep danial says:

   Assalamualaikum !!! Allah beri kita akal tapi kita harus bijak menggunakan akal itu, Allah letakkan nafsu di hati kita dan akallah yang harus digunakan untuk menentukan apa kata nafsu itu samada ianya Dari Allah, Malaikat ataupun Syaitan.Tapi jika akal tidak berilmu dan hati tidak beriman maka syaitanlah yang menguasai hati dan akal kita. Maka bijaklah kita gunakan hati dan akal kita kerena setiap yang ujud itu adalah hak Allah dan kita harus bertanggungjawab padaNya nanti. Maka jangan rusakkan hak Allah pada kita !!!!

  • Azrul effendi Abdullah says:

   Jng lah berkata bergitu kpda saudara anda di malaysia atau indonesia,sblum brkata apa2 pkir dlu,siapa kata kami dimalaysia ank muda sesat,trlalu jahil prkataan anda,stiap manusia ada dugaan nya,kita bersaudara brpegang pada 1 akidah,sapa kita nak myesatkan anda,kami sllu mmuji org mlayu patani krna hebat dlm agama tpi xsgka ada sgelintir org mlayu patani brkata sperti itu trhadap kami,kami msih brpgang tguh pda keimanan kami,kmi sntiasa mndoakan org mlayu patani smoga peroleh kmenagan,henti kan berkata yg kurang baik trhdap saudara seagama kita,jika anda sdiri mgenali mreka,dlm standan pisang tidak smua buah busuk.

 11. abdul azam says:

  Tuan-tuan saudara ku para pejuang pattani. Teruskanlah jihad mu. Jangan kamu mengharap apa pun daripada makhluk Allah. Jangan berpaling, teruslah mara.

  Sekian, wassalam.

 12. jalan tempuh perjuangan patani penuh dengan liku-liku..
  apakah masih pantas di panggil seorang ulama, bila kesucian agama diperjual beli sama orang yang memusuhi nabi Muhammad..ah!..omong kosong belaka..
  ..
  kebenaran akan terbunggkar, tak ada rahasia didunia ini, percaya lah sama aku ini..rahasia masa lalu saja dapat bungkar, apalagi masa sekarang, pengetahuan orang semakin tinggi..omong kosong belaka bung ulama itu..hidup syah’ daut!!

 13. AJ Anak Temasek says:

  Assalamualaikum kepada semua saudara dan saudari tanah pattani, semoga perjuangan kamu mencapai kejayaan hingga merdekah pattani. Saya nun di hujung semenanjung tanah melayu menyokong penuh perjuangan rakyat pattani.

  Saya ingin sekali melihat rakyat pattani bersatu dan tidak berpecah belah kerana kalau kita bersatu teguhlah kita. Dengan ini akan takut & kecutlah musuh bila saja mendengar atau melihat orang pattani.

  Disini saya juga ingin memberi pandangan & sedikit nasihat berguna dalam perjuangan saudara dan saudari sekalian.

  1)cari dimana kelemahan tentera musuh.
  2)masukan perisik rahsia didalam tentera & tempat pemerintah.
  3)belajar taktik perjuangan musuh (seperti Israel, vietnam & lain2 negara).

  Walaubagaimana kuat & lengkapnya persenjataan musuh, Pejuang pattani harus ambil kira menggunakan cara lain untuk menumpaskan musuh diabad ini. Para pejuang pattani tidak hanya berjuang dimedah perang, cuba cari jalan lain seperti cyber war menggunakan komputer & lain-lain lagi.

  Saya berharap benar akan satu hari pattani akan mendapat kemerdekaan.

  Teruskanlah perjuangan anda hingga kemerdekaan tercapai.

 14. alfadhl says:

  Patani saat ini sedang terbakar, maka setiap muslim, khususnya di wilayah Asia Tenggara sebagai bagian terdekat Patani wajib untuk menyiramkan air walaupun sedikit…
  Jika belum sanggup untuk melangkah dan mengangkat senjata, maka minimal kita membantu dengan doa dan harta…
  Selain itu, kita juga wajib memberikan informasi ini kepada saudara-saudara kita yang lain…
  Patani Daarussalam telah menjadi ardhul Jihad…
  Kewajiban bagi kita sekalian untuk melindungi dari cengkeraman musuh-musuh Allah…

  Semoga Allah memudahkan langkah kita sekalin untuk bisa berhijrah ke Patani dan membantu saudara-saudara Mujahidin di sana dengan darah dan nyawa…
  Birruh… Biddam… Nafdhika yaa Patani Daarussalam…

  • aeldy says:

   Salam,
   saya pendatang baru di laman ini. tetapi bagi saya, patani bukan hal baru. dengan doa sudah lama saya lakukan untuk kesejahteraan bangsa melayu patani. juga untuk kemerdekaan bumi yang pernah punya pemerintahan yang beraja dan bersultan sendiri. hanya saja saya masih terkilan kerana tidak dapat menyumbang darah dan nyawa sebagai syahid di bumi Allah, Patani Darussalam.
   Jihad tidak mengenal umur. Usia saya sudah di atas setengah abad.
   salam jihad min akhukum filLah.
   eldy

 15. ABDULLAH says:

  Thailand Beli Senjata Sebanyak 2.8 Billion Bhat Bagi Menghadapi Kebangkitan Bangsa Melayu Patani.

  Kebangkitan Bangsa Melayu Patani kearah menghalau semua saki-baki etnik Siam dari Tanahair sendiri adalah merupakan sebuah kebangkitan Revolusi Rakyat yang di luar jangkaan musuh. Bayangkanlah, Kerajaan THAILAND pimpinan Thaksin yang terkenal dengan tamak kuasa dan perasuah itu telah memperuntukan sebanyak 2.8 billion Bhat semata-mata untuk membeli 7 buah helicopter gempur tercanggih buatan Amerika dan sebanyak 24,439 Raifel dan mesingun canggih yang akan dihantar segera ke negeri Melayu kita iaitu Patani Darussalam(Selatan Thailand) Nak bunuh binatang atau nak bunuh kambing? Berapakah duit cukai tanah/pendapatan rakyat nak diguna untuk bunuh Orang Melayu Patani ke? Cerdik ke pemimpin Thailand macam ni? Siam Kafir macam ni memang jelas musuh agama Allah !!!!!!

  Ini adalah peruntukan segera yang telah diluluskan oleh kabinet rasuah Kerajaan Thailand. Keputusan ini diambil setelah darjah dan tahap kebangkitan dan penentangan yang amat kuat telah dihadapi oleh anggota-anggota tentera atau seldadu Thai dan askarnya di Wilayah Melayu Patani ini. Kini, mereka baru sedar, bahawa Orang Melayu Patani sebenarnya mempunyai kekuatan tersendiri yang tidak dimiliki oleh askar-askar upahan Thailand. Sebelum kejadian tentera Thailand membunuh orang awam Patani di Tak Bai, Thaksin selalu sahaja cuba memperlekehkan keupayaan dan potensi bangsa Melayu Patani untuk bangkit melawan kembali. Kini, apa dah jadi, bagaikan melatah dan terkejut, wang rakyat sebanyak 2.8 Billion BHAT itu sanggup dibelanjakan semata-mata bagi tujuan menghadapi kebangkitan rakyat dari keturunan berbangsa Melayu Patani. Manusia jenis Thaksin ini sanggup membunuh orang awam dari etnik ‘Melayu’ walaupun mereka tidak terlibat dalam apa-apa perlakuan jenayah atau kesalahanpun. Pemimpin Thailand takut kepada orang-orang yang beriman dan bertakwa kepada Allah. Yang peliknya, mereka takut kepada orang-orang Melayu yang baik-baik, beraqwa, berilmu pengetahuan dan mempunyai kepintaran yang tinggi.. Kenapa sangat mereka mencurigai orang yang berilmu dan memiliki fikrah sebegini? Dengki sangat ke dengan kelebihan orang Islam ini? Apakah lagi yang tak kenanya? Rakyat Patani berhak menyelamatkan harta-benda mereka dan tanah-air mereka dari diperkosakan oleh penceroboh.

  Bayangkanlah, dimana logiknya dalam keputusan membeli 7 buah helicopter canggih jenis gempur ini? Adakah benar bertujuan untuk berhadapan dengan para pejuang kemerdekaan Patani ? Yang mana Siam cukup tahu para pejuang kemerdekaan Patani bukan lagi beroperasi dan bergerak di jajaran bukit dan hutan rimba, bahkah mereka adalah orang-orang biasa yang berkeliaran dimerata pelusuk bumi Patani. Secara simboliknya, semua orang awam itu juga adalah para pejuang kemerdekaan Bangsa Melayu Patani setia kepada tanah-air mereka. Mereka itu akan menjadi musuh kepada Kafir Siam yang berada didepan batang hidung seldadu Siam sendiri. Sebaliknya, soldadu Siam macam diperbodohkan oleh orang-orang kampong. Padan muka Siam !!!!

  Apakah dengan menggunakan helicopter jenis gempur ini akan memberi keberkesanan dalam kes kebangkitan umat dan Bangsa Melayu Patani? Persoalannya, siapa yang Thaksin hendak gempurkan dengan helicopter dan senjata secanggih ini? Atau sekadar cuba tunjuk aksi gagah dan nampak jantan didepan mata orang-orang Melayu di Negeri Patani atau mereka ini sudah pun hilang pertimbangan dan akan guna helicopter ini terhadap orang-orang Melayu Patani tanpa mengira keadaan dan situasi? Bukankah ini kerja orang bodoh.

  Walau apa pun perancangan Thaksin, adalah lebih baik baginya memperuntukan wang sebanyak itu bagi membangun dan membina masyarakat Siamnya sendiri yang terlalu ramai melarat khasnya dikawasan wilayah utara dan timur utara Negara Thailand. Bagi Wilayah Melayu Patani sendiri, peruntukan peluru-peluru hidup buatan Amerika kini sudah pun terlalu banyak dan mereka sudah cukup kekenyangan dengan bantuan peluru. Tindakan Thaksin ini adalah sesuatu yang tidak berperikemaknusian yang datangnnya dari sebuah kerajaan yang kurup dan zalim terhadap bangsa Melayu.Patani Thaksin juga adalah sangatperkauman dan anti-Melayu serta anti_Islam. Pasal nak bagi bantuan disegi taraf hidup dan pendidikan, minta maaflah nak cakap. Apakah si pengganas Thaksin, pro-perang ini sanggup nak tolong majukan bangsa Melayu di Negeri Patani? Nak tolong Melayu Patani kah? Bohong !!!!!

  Bagi Thaksin, kami nasihatkan kembalilah kepangkal otak yang rasional. Gelombang darah tidak perlu dihabiskan dalam peperangan yang tidak menguntung bangsa Siam pun. Walau apa cara sekalipun, propaganda yang di jalankan oleh pihak berkuasa Siam kini, dunia akan tetap kenali Siam sebagai sebuah kuasa barbarian moden yang kejam, brutal dan ganas terhadap bangsa Melayu Patani. Dunia sudah mula bersimpati dengan nasib bangsa Melayu Patani. Ekoran dari peristiwa pembunuhan kejam Keresik dan Takbai, Dunia antarabangsa telah mulai kenal siapa sebenarnya Thaksin. Terlindung satu sejarah derita dari satu bangsa yang dihalang dari hak asasi kemanusiannya di tanah-air milik nenek moyangnya sendiri. Dengan peruntukan wang rakyat berbilion Bhat itu, maka Rakyat Melayu Patani juga berhak mempersoalkan tindakan Thaksin ini dengan seribu persoalan? Inilah dia seorang pemimpin yang tidak bertanggungjawab.

  Jelas kini, janji Thaksin nak membawa kemajuan dan kesenangan hidup kepada Bangsa Melayu Patani adalah janji kosong semata-mata. Sebaliknya, mereka membawa bala tentera keparat Siam bagi menambahkan lagi huru-hara di bumi bertuah ini. Mereka membawa bala tentera Thailand untuk menambahkan lagi penyakit yang sudah sakit. Secara tidak langsung hasil dari kelulusan kabinet, bermakna Thaksin sendiri telah pun mengistiharkan sebuah peperangan bodoh yang menggambarkan sebuah ketamakan wilayah milik orang lain, iaitu Bangsa Melayu Patani.

  Oleh itu, wajarlah diseru agar semua segenap lapisan masyarakat Rakyat Melayu Patani dan Bangsa Melayu seluruh Nusantara Melayu agar segera bangkit bagi menentang segala petualang jahat penjajahan Thailand ini. Halaulah semua tentera-tentera Thailand dan saki-baki bangsa Siam Kafir dari Wilayah-wilayah Melayu Patani mulai sekarang bagi menggapai keamanan sejati di bumi Melayu.

  HALAU SEMUA SAKI-BAKI SIAM DARI WILAYAH MELAYU.

  ANYTHING YANG MUSTAHIL AKAN MENJADI REALITI.

  TUHAN BERKATA….KUUN FAYAKUUN….MAKA JADILAH DAN JADILAH !!!!!!!!

  RAKYAT PATANI REJECT AUTONOMI.

  RAKYAT PATANI HANYA MAHU MERDEKA PENUH SAHAJA!!!!!!!!!

 16. jalal tm says:

  assalamualaikum,
  orang taning semua harus berkorban jiwa raga dan harta benda kemedan perjuangan kalau betul-betul kita nak tengok bendera patani berdiri teguh dibumi patani.

 17. hamdan says:

  salamu alaikum
  apabilakebenaran datangkepatani kebatilanakanpergidengansendiri ini adalah perjanjiyandrituhan yng maha esa insha allah..
  اذاجاءنصر الله والفتح ورئيت الناس يدخلون في دين لله افواجا

 18. maras says:

  Salam,

  Teruskan perjuangan DOA ku bersamamu…

 19. Rusdee says:

  patani tak akan hilang selagimana pemuda sangkop memikol senjanta iman

 20. tuan din says:

  ak SB MALAYSIA, perisik dr malaysia… hari2 dok cari org puak pemisah pp4w… ak myokong usaha org patani utk merdeka… ya Allah beri lah para pembela dari hamba-hamba mu yang sholih kepada anak-anak Patani… peganglah baiah yang kamu semua lakukan wahai anak2 pattani.. TERUSKAN PERJUANGAN..!!!

 21. banjuan says:

  Asalamualaikum ..!!!
  Saya tinggal di sebuah kampung yang hampir 50% penduduk boleh bertutur dan memahami bahasa Thai.(Dialek Selatan Thai).
  Walaupun “my mother tongue ” is Thai,tapi kami penduduk disini tidak memihak kepada pemerintah Thai.Kami meyokong penuh perjuangan melayu -Patani.demi ISLAM dan melayu.
  Kita adalah sebangsa dan seagama.
  Baru baru ini kami di kunjungi oleh seorang anggota tentera Thai cawangan risik.Beliau adalah salah seorang pegawai risik dalam tentera Thai berbangsa melayu beragama Islam.Apa yang menyedihkan ialah beliau berkompromi dengan tentera musuh untuk menghancurkan bangsa dan agama sendiri.
  Tujuan diaa ke sini kurang pasti,tapi katanya beliau datang kesini untuk mengumpul kain baju atau pakaian lama,kitab-kitab,Al-quran untuk diagihkan kepada penduduk islam selatan Thai.(Sejauh mana kebenaranya tiada siapa yang tahu.).Memang anggota risik pandai menyamar.Mereka dah di ajar begitu.
  Saya bimbang kenapa beliau memilih tempat yang ada perhubungan dengan selatan Thai.Kebetulan pula rumah yang di kunjungi itu ialah seorang ustadz yang ada perhubungan dengan BABA (Tok guru) di selatan Thai.
  Dengan alasan yang menasabah dia dapat bergaul dengan masyarakat disini sambil mengintip
  Dengan alasan memberi bantuan kepada penduduk miskin di selatan Thai,pihak perisik Thai dengan mudah dapat menyusup masuk ke kawasan pedalaman.

  Oleh itu sedarlah wahai saudaraku di wilayah islam sana ,pihak musuah(kafir) sentiasa mencari jalan untuk mrnghancurkan kita dari segenap penjuru.

  Bersatulah wahai saudara ku….!!!
  PERTAHANKAN HAK KITA.
  musuh jangan di cari tapi kalau ketemu musuh jangan lari…..

  ALLAH HU AKBAR….

  • JejakYGhilang says:

   Waalaikumsalam saudara Islam ku, memang benar berbagai cara pihak Thai lakukan agar kebangkitan Kerajaan Islam Pattani Langkasuka ini dihalang. Lebih-lebih lagi mereka sudah mengetahui yang tempoh pemerintahan Raja mereka 100 tahun telahpun tamat mengikut perjanjian Aglo Inggeris-Siam 1909. Tarikh inilah yang menghantui pemerintah Thai sekarang ini. Mengikut perjanjian Aglo ini kerajaan Thai/Pattani Langkasuka ini wajib diserah kepada Pewaris Raja Islam Pattani Langkasuka yang berhak memerintah dan mengembalikan kegemilangan Pattani Langkasuka sepertimana yang diperintah oleh Raja-Raja Islamnya yang terdahulu. Kemunculan Pewaris Raja ini pun sudah hampir dan InsyaAllah akan kembali ke Pattani Langkasuka untuk memerintah. Bagi merialisasikan perkara ini semua umat Islam Pattani Langkasuka wajib bersatuhati dan berusaha untuk membawa kembali Pewaris Raja ini kembali ke Pattani Langkasuka. Masyarakat Islam Pattani Langkasuka juga wajib sedar akan sejarah asal kerajaan Pattani Langkasuka ini. Sejarahnya dahulu adalah diperintah oleh Raja Islam yang berdaulat. Sejarah inilah yang harus di bangkitkan kembali. Pewaris Rajanya masih wujud. Tapi masih ramai lagi yang tidak percaya dan faham akan sejarah ini. Berjuang tanpa Ketua/Raja memerintah umpama memandu keretapi tanpa mempunyai lesen memandu keretapi yang sah. Bayankanlah apa terjadi jika pemandunya tiada lesen yang sah untuk memandu. Setiap masyarakat Islam Pattani Langkasuka wajib sedar akan hal pemerintahan ini dan sejarahnya. Oleh jika semua masyarakat islam Pattani Langkasuka tidak bersatuhati dan mencari serta membawa kembali Pewaris Raja ini sebagai pemerintah. Harus juga diingat Pewaris Raja inipun hanyalah menjadi pemegang amanah sahaja kepada kerajaan Islam Pattani Langkasuka ini. Kerajaan Islam ini kelak akan diserahkan kepada ALMahdi setelah ianya muncul. Marilah kita semua berdoa agar Allah permudahkan semua urusan demi menyiarkan agama Allah diakhir zaman ini.

  • JejakYGhilang says:

   Waalaikumsalam saudara Islam ku, memang benar berbagai cara pihak Thai lakukan agar kebangkitan Kerajaan Islam Pattani Langkasuka ini dihalang. Lebih-lebih lagi mereka sudah mengetahui yang tempoh pemerintahan Raja mereka 100 tahun telahpun tamat mengikut perjanjian Aglo Inggeris-Siam 1909. Tarikh inilah yang menghantui pemerintah Thai sekarang ini. Mengikut perjanjian Aglo ini kerajaan Thai/Pattani Langkasuka ini wajib diserah kepada Pewaris Raja Islam Pattani Langkasuka yang berhak memerintah dan mengembalikan kegemilangan Pattani Langkasuka sepertimana yang diperintah oleh Raja-Raja Islamnya yang terdahulu. Kemunculan Pewaris Raja ini pun sudah hampir dan InsyaAllah akan kembali ke Pattani Langkasuka untuk memerintah. Bagi merialisasikan perkara ini semua umat Islam Pattani Langkasuka wajib bersatuhati dan berusaha untuk membawa kembali Pewaris Raja ini kembali ke Pattani Langkasuka. Masyarakat Islam Pattani Langkasuka juga wajib sedar akan sejarah asal kerajaan Pattani Langkasuka ini. Sejarahnya dahulu adalah diperintah oleh Raja Islam yang berdaulat. Sejarah inilah yang harus di bangkitkan kembali. Pewaris Rajanya masih wujud. Tapi masih ramai lagi yang tidak percaya dan faham akan sejarah ini. Berjuang tanpa Ketua/Raja memerintah umpama memandu keretapi tanpa mempunyai lesen memandu keretapi yang sah. Bayankanlah apa terjadi jika pemandunya tiada lesen yang sah untuk memandu. Setiap masyarakat Islam Pattani Langkasuka wajib sedar akan hal pemerintahan ini dan sejarahnya. Oleh jika semua masyarakat islam Pattani Langkasuka tidak bersatuhati dan mencari serta membawa kembali Pewaris Raja ini sebagai pemerintah. Harus juga diingat Pewaris Raja inipun hanyalah menjadi pemegang amanah sahaja kepada kerajaan Islam Pattani Langkasuka ini. Kerajaan Islam ini kelak akan diserahkan kepada ALMahdi setelah ianya muncul. Marilah kita semua berdoa agar Allah permudahkan semua urusan demi menyiarkan agama Allah diakhir zaman ini. Amiin…Amiin…Amiin

 22. Makassar says:

  Salam dari Bumi Sulawesi Di Indonesia, semoga kalian diberi kekuatan dan keimanan kuat untuk sabar dalam cobaan ini.. dan semoga kedamaian datang segera di Bumi Pattani..

 23. nahhasnah says:

  ok

 24. nahhasnah says:

  bagus

 25. awang says:

  PATANI LAND!!! NOT THAILAND!!!
  MERDEKA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 26. nahhasnah says:

  BERSATULAH RAKYAT PATTANI

 27. Ad Daulatul Islamiyah Melayu
  Khilafah Islam Akhir Zaman

  Kami mengundang Kaum Mukminin-Mukminat
  Dari seluruh Dunia untuk bergabung bersama kami
  Menjadi Tentara Islam The Man from The East of Imam Mahdi
  as A New World Religion Bangsa Islam Akhir Zaman.

  Kami mengundang Anda Menjadi Bagian Bangsa Islam berdasar Aqidah Islam
  Bukan Menjadi bagian dari Bangsa-bangsa berdasarkan Daerah

  Kunjungi Undangan kami Kehadiran anda kami tunggu di
  di http://khilafahislam.eu.gg

 28. p5 says:

  salam.saudara semua.”alamat”@ilham patani akan diambil kembali oleh orang islam patani.

 29. pendawa lima says:

  Tentera dari timur.di mana hati mereka sperti besi yg padu yg datang dari langit.senjatanya Nur Al Haq

 30. Fauzi Dollah says:

  Didalam mana2 perjuangan yang paling penting kits kena Ada keyakinan berserta dengan keikhlasan yg tulus Dan ikhlas semata -mata krn Allah taala.janganlah Ada dikalangan pejuang patani yg masih diselimuti dengan kekerohan jiwa.agar segala APA yg di perjuangkan INI mendapat rahmat Dan keredaan Dari yg haq(berjuang hingga berjaya:insyaallah patani merdeka)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: